Kontakt os og få et uforpligtende tilbud

 1. Hjem
 2.  » 
 3. Vinduespudsning
 4.  » Pudse vinduer

Pudse vinduer

At pudse vinduer er ikke raketforskning – alligevel er det en god idé, at tænke sig om, inden man går igang.

Når man skal pudse vinduer skal man først og fremmest sørge for, at have det rigtige værktøj og de rigtige remedier ved hånden. CL Polering – din lokale vinduespudser – vil i denne artikel give dig nogle gode råd med på vejen.

Helt kortfattet drejer det sig om:

1 spand sæbevand
1 svamp
1 svaber
1 viskestykke

Arbejdsgang:

1. Brug svampen til at vaske ruderne med rigeligt sæbevand
2. Skrab vandet af ruderne med svaberen
3. Tør vandet af kanter og sprosser med viskestykket

Sådan pudser du vinduer

Sæbevand til at pudse vinduer kan sagtens være en blanding af almindeligt vand og opvaskemiddel. Eventuelt kan man hælde en hættefuld salmiakspiritus i vandet – salmiakspiritus er effektiv overfor fedtfingre. Skal man pudse vinduer i frostvejr, kan det være en god idé at blande sprinklervæske i vandet.

Den svamp man bruger til at vaske vinduer skal være ren og må ikke tabes på jorden. En svamp, der har været tabt på jorden, kan gemme små skarpe partikler fra grus, som kan risikere at ridse ruder og vinduessprosser.

Svaberen er nok det vigtigste værktøj, når man skal pudse vinduer. Brug altid en svaber, hvor gummikanten er smidig og intakt. Hvis gummiet er stift af kalkaflejringer eller på anden måde beskadiget, trækker svaberen striber hen over ruden. En svaber med udskiftelig gummikant er at foretrække, når man skal pudse vinduer.

Viskestykket bruges til at tørre overskydende vand af kanter og sprosser. Her er det vigtigt – når man pudser vinduer – at bruge et viskestykke, som ikke fnulrer. Et viskestykke, der har været vasket et par gange, har ikke samme tendens til at fnulre, som et nyt viskestykke.

Kunsten at pudse vinduer

Kunsten at pudse vinduer er at undgå striber henover ruderne. At undgå striber kræver teknik og forholdregler. Striber på ruderne kommer, når man kører svaberen henover en tør rude. Teknikken er derfor, at svabe ensartet uden at overlappe. Det bedste resultat opnår man, hvis man kan udføre skabningen i én bevægelse.

Man skal være opmærksom på vejret. Er det højt flot solskin, fordamper vandet hurtigere. Ofte hurtigere end man kan nå at skrabe det bort med svaberen. Løsningen er at bruge rigeligt vand og være hurtig med svaberen.

  Kontakt os

  Tilmeld mig jeres nyhedsbrev!

  Hos CL Polering udfører vi også:

  Har du solenergi, kan vi tilbyde en rengøring af solceller, ligesom vi også tilbyder algebehandling af tag til en god pris.

  Husk at følge CL Polering på de sociale medier.

  Anmeld CL Polering eller se hvad andre synes om os på Trustpilot.

  Åbningstider

  Mandag – fredag: 9:00 – 12:00
  Kontoret holder lukket i weekenden.

  CL Polering Haslev

  Floraparken 24
  4690 Haslev

  Telefon: +45 26 85 26 85
  E-mail: info@clpolering.dk

  CL Polering Køge

  Omøvej 66
  4690 Køge

  Telefon: + 45 26 85 26 85
  E-mail: info@clpolering.dk

  CL Polering Lyngby

  Huldbergs Allé 38
  2800 Lyngby

  Telefon: + 45 26 85 26 85
  E-mail: info@clpolering.dk

  CL Polering Præstø

  4720 Præstø

  Telefon: +45 26 85 26 85
  E-mail: info@clpolering.dk

  0/5 (0 Reviews)